28. toukokuuta 2016

SU M M E R  D A Y S 

satama37satama17satama29satama21satama31
satama18
satama36satama16satama19
satama38
idkuva

PHOTOS BY SOFIA SALO
SHIRT AND PANTS / 2ND HAND SHOES/ZARA

Istuttiin ihan hiljaa linja-autossa. Suljin silmät, kun hän painoi kätensä kaulalleni ja antoi suukon otsalle. Käsi oli lämmin ja varma. Kosketus oli hellä ja rakastava. Juuri sellainen, mistä olen vain haaveillut.  

Matkaa oli vielä jäljellä, kun sain ensimmäiset perhoset vatsaani. Tiesin, että tästä on tulossa hyvin jännittävä viikonloppu minulle ja rakkaalleni. Niinkin jännittävä, että se toi molemmille perhosia vatsaan. 

Vihdoin istuttiin alas ja hymyiltiin. Hymyiltiin niin, että sattui poskiin. Naurettiin niin, että se kantautui vastarannalle. Puhuttiin iltamyöhään auringon laskiessa ja lintujen laulaessa. Nukahdettiin käsikädessä kevätillassa. Mökillä.  

Aamulla kuuma kahvi tutui käsissäni ja varpaista oli kylmä. Villapeittoon kierin ja silmät suljin. Annoin auringon lämmittää minua. Lämmittää talven jäljiltä.  

Ja siinä hän silti oli. Kosketti ja piti kädessä jännän paikan tullen. Selviytyi ja jaksoi olla. Jaksoi hymyillä ja nauraa. Jaksoi pitää kädestä ja koskettaa. Jaksoi olla onnellinen –ihan kaikkien puolesta.  

Yhdessä lähdetään vahvempina. Lähdetään viisaimpina. Lähetään unelmoimaan ja rakentamaan. Lähdetään rakentamaan meitä.  

Oikein kaunista loppu viikonloppua <3  

26. toukokuuta 2016

P A R K 

kh28
KH48 kh39kh26
kh41
kh11kh27kh37

PARK 
PHOTOS BY SOFIA SALO
dress/2nd hand kimono/Mango shoes Aada's


Oikein hyvää huomenta <3  

Tänään nautin mun toisesta vapaapäivästä tällä viikolla. Koeviikko alkaa mulla vasta huomenna ja kestääkin ensiviikon torstaihin. Sen jälkeen juostaan lomille. Vihdoin. 

Eilen Helsingissä päästiin nauttimaan mielettömästä ilmasta. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, ja ihmisiä oli liikenteessä joka puolella. Itse päätin ottaa tästä myös kaiken irti ja lähdin Sofian kanssa kuvailemaan Kalasatamaan. Siham ja Sonia liittyi seuraan myös.  

Illan tullen ihana Reeta tuli hakemaan minut ja lähdettiin pienelle piknikille Kaivarin rantaan. Ilman kenkiä istuttiin viltin päällä juttelemassa elämästä, ongelmista, huolista ja iloista. 
Lämmin ilma tuoksui kesältä. Veneiden alla vesi lainehti –ihan kuin lapsuudessani.  Pyöräilijät hymyilivät toisilleen ja Mattolaiturin asiakkaiden nauru kantautui korviimme. Siinä ilmassa ja siinä viltin päällä oli helppo hengittää. Hengittää kesän ilmaa.
  
Tänään en ota ihan noin iisisti. Ei sillä, että ilmakaan olisi samanlainen, mutta tänään on luettava ja luettava. Eikä se mitään.  

Huomenna lähdemme Liton kanssa mökkeilemään Perniöön. On tulossa varmasti hyvin erilainen viikonloppu mihin ollaan totuttu. Onneksi meitä odotetaan siellä ja kovin. Luultavasti saadaan nauttia hienoista ilmoista ja hyvästä ruoasta. Veneilyä ja saunomista unohtamatta. 

Ja, kun Litosta tuli puhe; saimme kuvattua teille videon edellispäivänä. Edelleenkään en tiedä, koska kuvaajamme Eemil saa sen valmiiksi, mutta pysykää kuulolla ;) 
Aivan ihanaa kohta alkavaa viikonloppua! Jaksakaa vielä vähän rutistaa.   

23. toukokuuta 2016

TEITÄ ON KUULTU 

IMG_8449

PHOTOS BY JANITA AUTIO

Kyllä, teitä on nyt kuultu. Tämä tarkoittaa sitä, että video meistä ja teidän ihanista kysymyksistä on tulossa. Tarkkaa julkaisupäivää en uskalla luvata, mutta huomenna mennään kuvaamaan se Liton kanssa. 

Jos on vielä jotain mielenpäällä niin eiköhän oteta vastaan viimeisimmätkin kysymykset. Kaikkiin yritetään vastata. Kiitos vielä kysymyksistä <3 

22. toukokuuta 2016

J A N I T A 23

IMG_9529
IMG_9729
IMG_9420IMG_9528-2IMG_9529IMG_9721IMG_9539-2IMG_9433-2

JANITA 23 
HIETALAHDEN KAUPPAHALLI

Viime viikon lauantaina päästiin juhlistamaan rakasta ystäväämme Janitaa <3 Aivan ihanalla paikalla oleva kauppahalli ja mitä mahtavimmat vieraat. Oli aivan mieletöntä päästä tutustumaan moneen uuteen ja hyvin inspiroivaan ihmiseen. Monet naurut ja keskustelut mahtuivat tuolle illalle. Tarjoilut ja musiikki pitivät tunnelman katossa illasta yöhön. Kuvista saattaa näkyä, että karkkia todella syötiin, kuin viimeistä päivää :D 

Aivan mielettömän iso kiito aivan ihanalle Janitalle! <3

Lisää kuvia löytyy Janitan blogista. 

Nyt vähän meikkiä naamaan ja nauttimaan tosta auringosta Adan kanssa <3 
Lämmintä ja aurinkoista alkavaa viikkoa! 

20. toukokuuta 2016

VIELÄ SAA KYSYÄ

kirjasto8
sofia



PHOTOS BY SOFIA SALO
KALLION KIRJASTO

Ensimmäiseksi, iso kiitos kaikista kysymyksistä. Jokainen on löytänyt tiensä kotiin. Aivan ihania kysymyksiä tullut <3 Joku ehdotti videota postauksen sijaan ja Lito innostui siitä tosi paljon. Minä en ehkä niinkään, mutta mitä mieltä te olette? Pitäisikö saada kysymyksiin vastaukset videon vai postauksen muodossa?  Julkaisen kysymykset vasta kysymyspostauksessa. Vielä on aikaa kysyä, ihan missä sosiaalisessa mediassa vaan; instagram (direct) juttaervasto / snapchat  juttaanna / sähköposti  jutta.ervasto@hotmail.fi

Eilen olin super, vaikka koulussa en ollutkaan. Sain hoidettua ison osan koulujutuista ja kävin moikkaamassa kavereita Good Kicks nimisessä kenkäkaupassa. Kauppa sijaitsee Iso roobertinkadulla ja on aivan hullun hieno! Omistajat ovat myös avarakatseisia ja lahjakkaita työssään. Ihan mieletöntä saada tutustua heidän kaltaisiin osaajiin ja ihmisiin. 

Tänään painetaan muutama tunti koulussa ja päivä huipentuu jo perinteeksi muodostuneeseen Alppipiknikiin! Aurinkoa ja ruokaa luvassa. 

Aivan ihanaa ja aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille! <3

18. toukokuuta 2016

KYSY / ASK

IMG_8902

PHOTOS BY JANITA AUTIO

Mainitsinkin jo edellisessä postauksessa, että päätettiin Liton kanssa toteuttaa kysymyspostaus. Kaikki kysymykset ovat tervetulleita ja yritämme vastata niihin kaikkiin. Kiitos jo tulleista kysymyksistä! Vielä, jos on mieltä painanut jokin erityinen asia meistä, niin nyt on loistava tilaisuus kysyä. 

Ihanaa ja aurinkoista keskiviikkoa <3 

17. toukokuuta 2016

P O R T A A T

ä38idkuvaä36
ä12
ä39ä20ä43
ä28
ä14
ä22

PHOTOS BY SOFIA SALO
JACKET/ZARA DRESS/2NDHAND SHOES/ZARA BAG/MADEBYME

Oikein ihanaa tiistaita teille ihanaiset!

Tänään on ollut pitkästä aikaa pirteä ja iloinen päivä. Vaikka yöunia on takana vähä, auttoi 10 minuutin päikkärit päivällä ja muutama kuppi kahvia. Olen saanut paljon koulujuttuja tehtyä ennen koeviikkoa. Vielä olisi iso kasa matikan ja uskonnon tehtäviä. Sen jälkeen pääsee ansaitulle LOMALLE. 

Saatiin myös ihanan Sofian kanssa sovittua kuvaustreffit. Ja pitkästä aikaa oli ihan vaikea valita, mitkä kuvat tänne haluan laittaa. 

Itse tykkään tästä simppelistä asusta todella kovin. Karvalaukku ja -kengät pääsivät myös piiiitkästä aikaa päälle. Iso pahoittelu muuten  kun päälläni on taas sininen nahkatakki. Ehkä seuraavassa asupostauksessa näkyy jo jokin muukin takki -tai ei takkia ollenkaan ;)

Kohta lähden iltakahville Sirin kanssa ja sitä ennen tiskaan päivän tiskit. Huomenna onneksi myöhäinen aamu, joka tarkoittaa sitä, että ehdin hyvin lähteä juoksemaan ennen kouluun lähtöä. 

Aivan ihanaa loppuiltaa teille <3

13. toukokuuta 2016

HOW TO WEAR BANDANA

jjj
PHOTOS BY SOFIA SALO
BANDANA

En voisi sanoa olevani trendien perässä. Ehkä jopa joskus trendien edellä ja joskus jopa todella jäljessä. Olen kuitenkin löytänyt bandanan lähes kymmenen vuoden jälkeen. Ja niin se vaan iski. Kunnon huivikuume ja siksi lähdin kehittelemään, miten eri tavoin kyseistä huivia voi käyttää. Tässä siis kolme tapaa; Skinny scarf, The old-fashioned way, Air hostess.

jjjjjjjjj
1. Skinny scarf

Ensimmäinen eli Skinny scarf on aivan minun  tämän hetkinen lemppari. Se tuntuu tekevän asusta kun asusta mielenkiintoisemman näköisen. Ja helpointa tässä on se, että huivi täytyy vain taitella tiukasti, jotta vain musta osa huivista näkyy. Näyttää myös hyvältä, jos valkoinen kuvio-osa on täysin näkyvillä. Mitä mieltä te olette tästä? 


jjjjjjjjjjjjj

2. The old-fashioned way

Tähän en keksinyt/löytänyt  mitään parempaa nimeä. Loppujen lopuksi nimi kuvaa kyllä tätä tyyliä hyvin. Nimenomaan se kaikista tavallisin tapa käyttää bandanaa. Toimii todella kivasti varsinkin tuon ihanan nahkatakin kanssa. Takkia ei kuitenkaan tarvita tekemään huivista mielenkiintoisen. Eilen bandana pääsi kaulalleni samalla tavalla yhdistettynä vain valkoiseen kauluspaitaan.  

jjjjjjjjjjjjjjjjj
3. Air hostess

Viimeisenä, muttei vähäisempänä; lentoemäntä. Jo pienenä ihastelin lentokoneessa lentoemäntiä ja haaveilin olevani joku päivä heidän asemassa. Heidän laitetut kynnet veivät silloin huomioni, mutta nykyään huomioni vie nimenomaan tämä huivi. Lentoemännät ovat muutenkin hyvin asiallisesti pukeutuvia, joka miellyttää taas omaa silmää. Huvin teko voi näyttää hankalalta, mutta todellisuudessa saman tyyppinen, kun kravatti. Huivin "silmukka" voidaan vetää myös ihan kiinni kaulaan, jotta saadaan huivin kulmat pitkäksi. Suoria ohjeita en valitettavasti löytänyt tähän.


Vähän ilmoitusasiaa vielä!
Sain vihdoin Liton suostumaan yhteispostaukseen. Jos tiedätte jo, mitä haluaisitte kysyä Litolta niin kysymyksiä saa ja pitää laittaa. Ihan vaikka blogin kommenttiosioon tai ihan sähköpostiin: jutta.ervasto@hotmail.fi :)
Ajattelin postauksen olevan sellainen, että Lito vastailee samoihin kysymyksiin minusta ja minä sitten tietysti vastaan hänestä. Esim. Miksi tykkäät Litosta/Jutasta. Muitakin kysymyksiä saa esittää tietysti :D  Katsotaan mitä saadaan aikaan :)

Aivan ihanaa viikonloppua kaikille! <3

12. toukokuuta 2016

JÄÄTELÖKIOSKI

jätski55
idkuva jätski48

PHOTOS BY EEVI STÅHLSTRÖM
JACKET/ZARA SHIRT/H&M JEANS/MONKI SHOES/H&M

En edes tiedä mistä aloittaa, sillä on niin paljon ajatuksia mielessä.


Aurinko. Sitä olemme nähneet ja sen lämmön ihollamme tunteneet. Aivan upeaa, että se on tullut jälleen tänne vieraaksemme pitkän tauon jälkeen! 


Silti olen tuntenut oloni todella uupuneeksi. Hyvin väsyneeksi. Ihan niin fyysisesti, kun psyykkisestikin. 


Salo. Olin siellä viime viikolla. En tiedä mitään ihanampaa, kun koirien rapsuttamisen ja halaamisen. Sen oman kodin tuoksun ja kaikki tutut tavarat ympärillä. Niin ja ne ihmiset. Tutut ihmiset ympärillä. Siinä lähellä. Ihan soiton taikka vain kävelymatkan päässä. 


Mutta silti. Tämä reissu tuntui erilaiselta. Jotenkin hyvin erilaiselta. Johtuuko se sitten ilmasta, koulusta, ikävästä, odotuksista tai ihan vaikka niistä ihmisistä siellä ja näistä ihmisistä täällä. Olin odottanut, kun kuuta nousevaa, että pääsen olemaan taas kotona. Olin odottanut kahvihetkiä äidin kanssa ja iltaisia ajeluja kaupungilla. 


Silti ikävöin Helsingin kotiin. Ikävöin niin paljon. Ja tunsin hieman syyllisyyttä. Miten tämän kaiken odotuksen jälkeen, melkein päällimäinen ajatus oli oma koti siellä kaukana ja oma rakas tietysti. 


Ja kun viimeksi kerroin, että aika on kullannut muistot, niin voi olla, että se kultakuori pikkuhiljaa valui muistojen päältä pois. Tiedättekö?


Joskus on todella hyvä päästä pois tästä omasta kuplasta ja Helsingistä. Hyvä päästä pois, jotta näkee, että minä todella elän unelmaani. 



Kuullaan toivottavasti taas pian <3